Mar 312012
 

În acest an, după concursurile Clujul Pedalează – Clujul Pedalează pe zăpadă şi Etapa 1 Napolact (prima din seria celor şase de anul acesta), intercalate cu alte evenimente de şah şi drumeţii, vine rândul unora tot mai grele şi la care se anunţă prezenţe internaţionale. Fiind pe lângă Cluj, nu vremea mă va împiedica să nu particip dacă cumva nu mă vedeţi pe acolo. Dacă lipsesc o să las ceva numere de telefon pentru … dedicaţii.

O iau cronologic. Săptămâna următoare, în 7 aprilie: Maros Bike XCO Cup. Fiind competiţie de nivel internaţional, cu puncte UCI care contează pentru calificări la Olimpiadă, proba de experţi va fi de venit şi văzut: deja sunt înscrişi unguri şi un german, iar anul trecut au fost şi sârbi. Dacă anul trecut n-am putut participa (e linkul la ce am scris atunci) din motive de sănătate (atunci Maratonul Internaţional Cluj – de alergare – a fost cu o săptămână înainte) şi am filmat, anul acesta m-am înscris la hobby.

Puteţi vedea imagini filmate de anul trecut, unele difuzate şi pe TVR Cluj. În sfârşit, mai dau un link cu trackul gps ce l-am înregistrat azi la recunoaşterea traseului – am făcut două ture, una pe experţi şi una pe hobby. Poate nu e chiar exact şi organizatorii vor mai modifica, dar de idee e ok.
Eram curios cum voi percepe traseul anul acesta, dacă voi fi mai îndrăzneţ. În orice caz n-am fost aşa şocat ca anul trecut, e drept că-n prima tură nu am coborât prima abruptă, dar la a doua încercare am reuşit cât de cât şi  am coborât încet. Ca să fac comparaţie cu coborârea de experţi de la Clujul Pedalează etapa 1, acea coborâre – partea de intrare cu curba la dreapta – mi s-a părut mult mai periculoasă şi n-am reuşit din trei încercări să-mi înving frica şi să nu mă dau jos de pe bicicletă. E solicitant traseul, mai ales la experţi. Deja e curăţat, mai sunt într-un loc nişte bolovani şi-n altul un trunchi de copac pe mijlocul drumului. Cu o mică drujbă şi cu un pic de efort se rezolvă. În orice caz eu mă delimitez de cine face asta :)!

Al doilea eveniment la care particip este Maratonul International Cluj – proba de maraton alergare. M-am înscris şi acolo – e în 22 aprilie. Cum am precizat mai devreme, am fost anul trecut şi am avut ceva de suferit, dar am încheiat în 4h23min. M-am înscris şi eu pentru spijinirea secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului de Copii cu motivul “Un gest, o iniţiativă, un mic bine pentru cei care în candoarea lor aşteaptă numai la lucruri frumoase din partea celor care-i înconjoară. Să fie primavară pentru toţi!” Să vedem dacă şi anul acesta vine etiopianul şi câştigă!


Şi acum, despre Maratonul Făgetului – maraton de MTB – cu probele de 30km şi 70km. Sper să vină multă lume, mai ales că probele nu sunt aşa dificile nici ca tehnică şi nici ca lungime comparativ cu alte maratoane ca Maros din toamnă şi Geiger – Sibiu. Proba de 30km chiar o consider interesantă, treceţi prin locuri pe care poate nu le-aţi văzut niciodată deşi sunt la o aruncătură de băţ de Cluj. Câţi dintre voi aţi fost pe la Cetatea Fetei? De ce-i spune aşa? E chiar cetate? Eu particip ca şi concurent, dar teoretic sunt şi organizator, ca membru al clubului Clujul Pedalează. Ce-mi doresc e să aibă succes, să fie şi public (startul şi finish-ul e la Polus) şi poate la start va fi Napoca Rally Team să ne ghideze pe şosea până intrăm în padurea Făget.
Maratonul Făgetului este prima etapă din cele patru ale Transylvania MTB Trophy. Sper să se finalizeze şi site-ul Clujul Pedalează.

Sorry, the comment form is closed at this time.