Localitati si zone - Maraton MTB - Primavara pe doua roti - Targu-Mures - Transylvania MTB Trophy

Primavara pe 2 roti – Targu-Mures – Transylvania MTB Trophy

S-a incheiat si a doua etapa a Transylvania MTB Trophy – “Primavara pe 2 roti” de la Targu_Mures. Urmeaza Maratonul de la Zalau in 27 mai.

poze mai multe pe picasa

Mie-mi place sa ma duc la Targu-Mures, acum a fost ca un fel de concediu de 1 Mai al altora. Deja incep sa am tabieturi, ma cazez la o anumita pensiune, ma duc in zona lor de recreatie de pe platoul Cornesti cu copiii etc.
Am mai fost la Primavara pe 2 roti (Gepida îi spunea anul trecut). Chiar mi-am adus aminte de anumite zone, unde m-a depasit cutare de varsta mea si ma chinuiam sa tin pasul cu el ca sa aflu la final ca ma luptasem pentru locul 5, unde n-am putut urca atunci (acum am alta bicicleta si pot)…

Toata familia a participat, fiecare la categoria lui. Ne-am tot stresat (in special consoarta) in privinta copiilor, neputand sa ne ocupam de ei in concurs, noi luand startul mai devreme. Multumesc foarte mult prietenilor, familiei Clujul Pedaleaza, sunt de incredere si s-au ocupat de Tudor si Andreea.
Amandoi copiii sunt la limita de jos a categoriei lor – 6-8 ani, respectiv 9-11 ani. De la inceput am dus munca de lamurire cu ei sa nu se descurajeze daca nu ajung pe podium. Am fost in recunoastere pe traseul lor de 10km sambata (de fapt are cam 13km) si … nu era usor. Nu puteau urca, la cel mic bicicleta e cu un singur pinion si are roti mici (desi se chinuia si pedala in picioare), iar la fetita bicicleta e grea, aproape doua treimi din greutatea ei. Le-am explicat ce sa faca in caz de ratacire, le-am dat fluiere, le-am spus care e atuul lor si alte detalii legate de alimentare, siguranta, trafic, in fine – am avut ce povesti … doar îi las singuri in padure. S-au descurcat – cinste lor – cu brio.

Tudor a terminat pe locul 3, a avut traseul mai scurt din cate am inteles (la cei de 6-8 ani n-a fost chiar de 13km). Adevarul e ca el coboara incredibil si cu acest lucru a compensat din urcarile pe langa bicicleta. Peste un an-doi, cu bicicleta cu roti macar de 20inch pe care sa o stapaneasca cred ca as cam avea probleme sa-l urmaresc … si nu glumesc. Multumesc lui Ionel ca i-a dat apa si a stat alaturi de el la final.

medalia i-am dat-o pentru ca a fost cuminte si am putut participa la proba mea

Andreea a fost pe locul 4, si aici trebuie sa multumesc celui care a stat cu ea pentru ajutor. Copiii de la proba de 10km, cei de la varste mai mici, au fost ajunsi de MTB-istii de la proba de 30km si, oricat le explici ce sa faca cand sunt depasiti, nu poti fi sigur ca reactioneaza corect si nu se sperie.
Diana a terminat cu bine proba ei, 30km  – locul 6 la +30 de ani, in 2h34min, desi mai mult la copii îi era gandul. A mers mult mai bine ca la Maratonul Fagetului si nici n-a fost asa de epuizata. Dintre peripetiile ei: o mica sprijinire la o depasire, cu un concurent de la proba de 60km care a ajuns-o din urma, rezolvata in mod profesional de el, a si ajutat-o sa nu pice – multumesc – si … o prima cazatura serioasa spre final, cand probabil a intrat pe un fagas si a sucit brusc ghidonul – rezultatul a fost un zbor de amplitudine in faţă urmat de o tranta destul de sanatoasa.

Despre mine – am luat locul 3 la + 40 de ani, un loc onorabil datorat si lipsei unor personalitati de la categoria mea. La Neuzer in toamna probabil ca o sa fi fericit daca iau locul 4 sau 5. Traseul la proba de 60km a fost de fapt cam 47km. Dintre parametrii: 1304m diferenta de nivel, 514m altitudine maxima, timpul meu 2h44min (cam la 10min de Diana), media de 17km/h. N-am prea pierdut timpul pe la PA-uri.
Acum astept cu interes clasamentul general la Transylvania MTB Trophy. N-am eu sanse de podium, dar sunt curios.

Sa nu uitati ca linkul la mai multe poze de pe picasa e sub prima poza.
Felicitari la toti – organizatori, concurenti, sustinatori – a fost multa lume! Multi prieteni, cunoscuti, am avut si colegi – Zsuzsa la 10km – locul 1, Radu la 30km – pacat ca a facut pana. Bravo Clujul Pedaleaza, pot spune ca suntem o echipa. Bravo in mod special copiilor care au fost un exemplu si pentru adulti! Copiii au participat in numar semnificativ la concurs, iar pentru cei mai mici traseul a fost o mare provocare.