May 132013
 


Un weekend frumos pentru intreaga familie – aceasta a insemnat Valea lui Liman pentru noi. A fost prima data  cand am ajuns acolo ca sa particip la cursa de 30km de MTB.  In general cand ma duc la un concurs ma uit la diferentele de nivel, putin ma intereseaza prin ce munti sau pe ce dealuri trece traseul. De data aceasta, pe langa timpul petrecut inainte de cursa citind putin din monografia comunei Tomeşti, am căutat acum sa vad si cate ceva despre muntii Poiana Ruscă – la 3o de km sa fie aproape 1400m diferenta de nivel e ceva, dar si mai greu de realizat e sa fie ciclabil 100% (eu am fost pe aproape, dar sunt sigur ca cei mai buni n-au avut probleme), fara sa fie nevoie de bolovani, stanci şi salturi de capră neagră peste ele. Mult trail, putine bulevarde, urcari puternice si coborari pe masura, fara exagerari – as spune un traseu solicitant de XCO fara reluari care mi-a sters din minte parerea de rau ca nu mi-am satisfacut curiozitatea cu Prima Evadare.

sunt şi poze de la premiere făcute de mine, mulţumesc fotografilor pentru cele cu mine Liman Bike Race
_

Aici la Liman a fost o atmosfera frumoasa, m-am intalnit si cu prieteni din Banat, au putut participa si copiii activ la eveniment prin cursele lor. Au fost surprinzator de bune si conditiile de cazare si masa si m-a impresionat si curatenia din … statiune.

pe traseul Liman Bike Race

Update: locul 9 din 104 la veterani +35ani, locul 27 din 346 la general, cu un timp de 2h10min14sec.

N-am vazut inca rezultatele, sper ca am fost in top ten la categoria +35 de ani, cu un timp muncit de 2h12min. Singura parte la care se mai poate lucra este startul, fiind atatia oameni – cred ca peste 300 – cei din urma au fost puternic dezavantajati de traficul din faţa lor. In cazul meu au spus organizatorii ca veteranii să stea în spate, dar când m-am uitat in jur n-am dat de nici un număr de culoarea mea. Eram ca un peştişor în mijlocul unui banc de peşti care mă purta încet spre poarta de start şi mai apoi pe şosea spre prima urcare pe care am întrebat ulterior dacă e ciclabilă, că eu nu mi-am dat seama tot trebuind să stau ca mai demult la coadă la pâine. La un moment dat n-am mai rezistat şi mi-am luat bicicleta în braţe şi am urcat prin pădure, paralel cu poteca, trecând peste crengi şi prin tufe, depăşind cu un efort mare doar câţiva concurenţi – partea bună e că m-am calmat.

start la categoriile baieti si fete sub 10 ani Liman Bike Race
multumesc pentru poze Liman Bike Race

A urmat o cursă de recuperare, am scăpat de învălmăşeală şi rând pe rând grupurile pe care le ajungeam erau tot mai mici şi tot mai greu de depăşit. Abia la sfârşit am ajuns un pluton cu juniori care se luptau pentru podium, trecând linia de finish puţin în faţa celui ce avea să încheie pe locul 3 la categoria lui. Am văzut acum în poze că ei au pornit din faţă şi cred că n-au avut parte de aşa ambuteiaje şi rămân cu satisfacţia că am reuşit să merg destul de bine ca să recuperez acel handicap, plus că mi s-a zis pe ultima urcare să nu mă zbat că e push-bike şi am reuşit să rămân pe bicicletă mare parte din ea. Am pierdut ceva vreme pe penultima coborâre la care nu m-am simţit în siguranţă şi am alergat pe lângă bicicletă (mi-am dat abia jos seama ca am lăsat furca blocată după urcarea precedentă), lăsând înainte să treacă doi din concurenţii ce-i depăşisem pe urcare şi care mă ajunseseră. În ziua precedentă am fost în recunoaştere traseu cu Andy (el cu bicicleta), în alergare, chiar pe porţiunea de final – 3km – şi ştiam că  nu mai am şanse să-i ajung pe veteranii mei Dan şi Sorin. Rămâne pe altă dată!

Podium la fete 10-14 ani Liman Bike Race

Andreea şi Tudor au făcut şi ei ce-au putut, fiecare fiind la limitele inferioare de vârstă la categoriile lor. La băieţi diferenţa de vârstă şi traseul scurt erau insurmontabile, dar la fete Andreea a reuşit pe ultimii metri să urce pe podium.

Din echipa Clujul Pedaleaza la Liman Bike Race

Frumos concurs şi atmosferă! Auzisem eu lucruri bune şi aşteptările mele n-au fost înşelate. E primul text care-l scriu sub domeniul unpicdetimpliber.ro şi-mi pare bine că încep cu Liman.

  One Response to “UnPicDeTimpLiber pentru Liman Bike Race”

  1. Felicitari, domnule! Cum sunt din zona, se cuvine sa va multumesc pentru cuvintele frumoase asternute ceva mai sus. Cu “pelerinii”, ca asa le spun eu, am avut si eu de-a face, singura diferenta intre noi este ca m-am “calmat” dupa o cazatura zdravana. Inteleg ca sunt zone in care ai de impins “utilajul” dar daca si la o coborare, deloc solicitanta, ai de gand sa mergi pe langa bicicleta… ar fi frumos sa te dai la o parte. Tocmai pentru ca nu s-a intamplat asa ceva, cei din fata mea continuand “pelerinajul”, subsemnatul s-a angajat intr-o depasire pe frunze, frunze care ascundeau si o piatra si… nu departe a fost pamantul – l-am imbratisat! Chiar daca a fost un traseu destul de pretentios, adica nu prea potrivit pentru un “pedalator” de weekend, cum sunt eu, nu am nici cea mai mica urma de regret ca m-am inscris si am participat la un asemenea concurs. Ba chiar imi propun ca la anul, daca vom fi sanatosi, sa particip mai bine pregatit, poate si mai bine echipat. Toate cele bune, sa auzim de bine si, inca o data, felicitari pentru aceasta povestire!

Sorry, the comment form is closed at this time.