Jan 192020
 

S-a încheiat anul 2019, e momentul unui rezumat – deja în acest an am participat la un concurs de alergare – Făget Winter Trail.

E anul în care am împlinit “o frumoasă vârstă” – sper că tehnologia va avansa suficient de rapid încât vârsta oamenilor se va măsura în semicentenare, nu în ani. Nu, nu au început problemele cu organismul, adică e totul ca de obicei – dureri de dinţi, de şele şi sictirism în toate, mai puţin în activităţile “inutile”.
Am schimbat doar categoria de vârstă, am ajuns în unele sporturi iar la cea cu vizita “finală”. M-am obişnuit însă, în câţiva ani voi redeveni tânăr, se vor introduce noi categorii la capătul vieţii, lumea începe să fie tot mai preocupată de sănătate şi activităţi de timp liber.

Practic, fabula lui La Fontaine “Greierele şi furnica” capătă o interpretare mai nuanţată, nu mai este doar alb şi negru – furnicuţa cea harnică şi prevăzătoare este cea înţeleaptă, iar greierele cel leneş este fără viitor şi exemplul negativ. Se vede schimbarea până şi-n filme, cum e desenul animat “Antz”, care arată că şi-n lumea furnicuţelor nu e totul perfect, că nu totul e muncă, că nu poţi ţine la nesfârşit ochelari de cal la oameni şi ei să lucreze fără altă năzuinţă decât să supravieţuiască şi să procreeze.
Trebuie să vezi lumea din jur mai din ansamblu, ori nu poţi face asta lucrând la şuruburi non-stop. Furnicuţele (furnicile cele mici şi lucrătoare) au început o revoltă şi au schimbat puţin lumea lor, chiar dacă acest lucru practic a însemnat că au ieşit din muşuroi şi au ajuns la o nouă limită a lumii lor – coşurile de gunoi ale oamenilor. Greierele lui La Fontaine nu mai e doar un trântor, poate fi considerat un visător. Bine, prozaic spus, omenirea încetul cu încetul depăşeşte stadiul de luptă pentru subzistenţă şi îşi permite să urce puţin în piramida lui Maslow.

Şi în acest an am avut parte de multe concursuri grele, provocatoare şi frumoase. Au fost în trendul descrescător al numărului moştenit din anii trecuţi (doar 18 concursuri), iar ca urmare al unui antrenament mai cu cap (spre disperarea mea de amator, trebuie totuşi un mic control … la cap) am obţinut câteva rezultate deosebite pentru mine.

Ca de obicei competiţiile unde am pus mai mult suflet au fost cele pe echipe, ele sunt cele din care înveţi cel mai mult şi bucuria de final e mult mai mare când e împărtăşită cu prietenii alături de care ai petrecut poate zile întregi ca-ntr-o familie.

Le mulţumesc în mod special coechipierilor mei din diverse competiţii/ture:
– familiei mele (Veze family) pentru Walking Month
– Gabor Sztranyiczki (RupiCapra Team) pentru Marathon 7500
– Adi Cosma (în echipa Regi şi Pioni) pentru Carpathia Trails
– Szenasi Zoltan, Csongor Vagasi şi Alex Ivanov (RupiCapra Team) pentru Mureş 24h ştafetă
– Zsolt Langviser pentru Tura memorială “Jókai Mór” MTB.

Vă mulţumesc şi vouă, celor alături de care mi-am petrecut timpul la evenimente, celor care s-au implicat într-o formă sau alta la organizarea lor.
Un gând bun celor din Cer, Eniko şi Edy…

Concursuri mai deosebite:
Istria 100 Miles
Ultrabug
Carpathia Ultratrail (echipe)
Marathon 7500 Bucegi (echipe)
Mureş 24h (echipe)
Walking Month (echipe)
Apuseni Ultrarace
Maraton Apuseni (ca de obicei)

Repere personale:
am fost desemnat sportivul anului al clubului RupiCapra
loc 3 categ M80 şi 4 general echipă CarpathiaTrail,
loc 3 general echipă Marathon 7500, 1 categ M80
loc 1 Apuseni Ultrarace
loc 1 general Mureş 24h ştafetă echipă
loc 3 categorie, 33 general MPC

18h33min la Marathon 7500, aproape 50min îmbunătăţire timp la Istria 100 miles, 4h55min la MPC – prima dată sub 5h

672 punctaj general ITRA – primii 100 din ţară
638 ITRA la curse lungi XXL – locul 6 pe ţară
675 ITRA la XL – locul 17 pe ţară

Să avem un an fericit!

Sorry, the comment form is closed at this time.