Cluj - Geocaching - Geocaching - Organizate de mine - Valea Cocinii - Valea Garbau Cluj

Leap Day 2024 – if you have one shot, one oportunity – geocaching

O nouă aventură, născută pentru a da ocazia părinţilor să fie alături de copii într-un joc în natură, lângă Cluj, mai precis în jurul văii Cocinii de lângă fostul poligon din Mănăştur şi valea Gărbăului. E a doua încercare, prima dată a fost în 2022 , tot în cadrul evenimentelor CAR Cluj. Atunci nu a avut atât de mult succes. Poate acum am explicat mai bine, în fond acest “joc”, de această dată îl pun între ghilimele, este şi o modalitate de a descoperi locuri noi, de a face orientare turistică… Sunt aşadar multe moduri de a privi geocaching-ul, am pomenit doar câteva.

”Album” / Google Photos

De această dată am rugat pe unul din participanţi, un adolescent – Cosmin, elev la Colegiul Bariţiu, să scrie pe blogul CAR. Ataşez mai jos ce a publicat, alături de postarea iniţială a activităţii. 
Postare pe blogul CAR a lui Cosmin după eveniment
Activitatea propusă de mine
E concludent ce a scris. Adaug că ne-a prins noaptea, a fost parcă şi mai interesant aşa. Ce a însemnat Leap Day? Se consideră Leap Day ziua în plus din anii bisecţi (cum e anul acesta, 2024). De aceea am insistat să se ţină evenimentul în 29 februarie şi numai atunci, deşi nu era sfârşit de săptămână.
Motivul suplimentar a fost că cei care se ocupă de geocaching (întreţin cutiuţele, este şi site, e la nivel mondial pasiunea aceasta, milioane de “căutători”) au oferit o insignă virtuală la toţi cei care au reuşit să găsească minim patru geocache-uri sau au participat la evenimente din acea zi. Noi am reuşit să găsim cinci, cu emoţii, două dintre cele căutate ori n-au fost la locul lor ori nu le-am găsit.

Ca picanterie, eu nu am primit insigna, dar participanţii care şi-au făcut cont la geocaching.com au primit. De ce, deşi eu am organizat? Pentru că eu am mai fost pe la majoritatea cutiuţelor şi mie nu mi s-au luat în considerare decât vreo două. Ataşez poza mai jos, să ştiţi ce am pierdut. 🙂 Poza e luată cu screenshot de pe site-ul geocaching.com unde se văd insignele (suvenirurile) primite de căutători, aici e vorba de prietenul Jose Neamţu care şi-a făcut şi cont în acea zi. Ce suveniruri am eu? Pun şi pe acelea, spre comparaţie, ale mele sunt primite începând cu 2011 când am participat la un eveniment de geocaching din colonia Făget – Cluj, acolo unde era campingul.

”Suveniruri_29feb” / Google Photos
”Suvenirurile_mele” / Google Photos

E o zonă foarte frumoasă şi mai puţin umblată, cu multe obiective turistice, de aceea am organizat şi o alergare de tip concurs prietenesc la sfârşitul lunii martie.
Întrebarea de final, unul din scopurile acestui eveniment: vom ţine minte peste ani dat de 29 februarie 2024? Eu m-am străduit… 🙂 

”Pe_noapte” / Google Photos