Dec 112011
 
Si a fost ultimul concurs de MTB de anul acesta … desi poate ma cam grabesc cu aceasta declaratie. Un concurs XCC sau cum s-o mai fi incadrat in care m-am simtit foarte bine. Cred ca am terminat pe locul 12 din vreo 50 de participanti la proba fun – 5 ture – in total 17km, dar la cat am mers de bine (dupa standardele mele) am fost foarte multumit. Am reusit sa depasesc concurenti pe care alta data nu ma incumetam. Si totusi … n-am fost nici macar in top ten!

mi-a facut cateva poze – dar deosebite si Vlad  – multumesc!

Fatza de anul trecut am mers incomparabil mai bine. Atunci participasem la elite – 7 ture – din care am reusit sa parcurg oficial 5 ture (am fost outlapped cu doua ture de primii), iar acum m-a depasit doar primul de la elite pana am terminat cele 5 ture oficiale, deci sigur daca as fi concurat la elite (aveau si anul acesta 7 ture, dar acelasi traseu ca noi de la fun) as fi putut parcurge 6 ture.
Stiam traseul, am fost de multe ori pe el, in sfarsit n-am avut probleme nici cu urcarile, nici cu coborarile. Am parcurs circuitul mereu pe foaia mijlocie, cu exceptii pe foaia mare, viteza maxima atinsa – 40km/h. Rezultatele mai exacte am sa le dau dupa ce apar datele oficiale.

Pregatirile le-am facut cum gaseam putin timp liber, noroc cu concediul scurt de o saptamana. Vineri chiar m-am intalnit cu Andy (11 ani) si Tudor (14 ani) ca sa le arat traseul si cu gandul secret ca daca mi se pare ca le e prea greu sa le spun parintilor sa nu-i lase sa concureze. In sfarsit, bine ca nu-s asa batran sa consider ca detin adevarul absolut si le-am dat o sansa – ca la cat mi-era de greu mie nu credeam sa se descurce ei asa de bine. Am ramas surprins de cat de bine mergeau si cred ca trebuie sa mai cobor stacheta pretentiilor cu privire la performantele mele. Bravo lor – in concurs Andy a fost cel mai tanar concurent – locul 37 – a terminat 3 ture si Tudor – cred ca locul 32 – 4 ture.
Update: clasamentul final – locul 12 cu 1h06min42sec, cu un ritm relativ constant in toate turele – cam 15,4km/h media

Un film cu traseul realizat de Alien Cycling Zalau, cu una – doua camere GoPro:

apar si eu in primele 3 minute – numarul 48

Sambata concursului a inceput cu calm si a continuat cu o succesiune rapida de evenimente care mi-au ridicat turatia. Un scurt telefon – marcaje deteriorate – si am lasat balta pregatirea psihologica, cafeaua linistita, intelegerile din ziua anterioara si, normal, gandul sa-mi schimb cauciucurile. Pana la urma intr-o “fereastra” am revenit acasa si am schimbat cauciucul fatza – prea se uita lumea ciudat ca “merg” pe Race King – uri. Ca parca daca-i iarna n-am voie sa umblu in tricou si pantaloni scurti!
Merita sa pun aici o poza cu vremea de “iarna”:

schiurile salvamontistilor care au asigurat siguranta participantilor alaturi de ambulanta
multumesc de poze lui Ovidiu si roboticscience

Am dat o mana de ajutor la marcarea traseului, am reusit sa fac si incalzire, totul a mers ca pe roate. Ce a fost mai deosebit: costumatia de clovn a lui Eli – cred ca ar avea mare succes sa stea asa la lucru :), faptul ca am inceput sa aratam ca o echipa – noi cei din Clujul Pedaleaza, traseul solicitant si interesant chiar daca nu era asa periculos in coborari si imposibil pe urcari cum poate ar fi dorit unii. Ploaia de sperietura de dimineata mi-a adus noroc – am castigat la tombola un bidon.

Fun Winter Race cu Eli
la start

la final – alte poze pe picasa

Inchei cu invitatia la CicloMosul se intoarce – de duminica 18 decembrie la ora 16 tot in Piata Unirii. De data aceasta, fiind mosi cu experienta, vom avea la noi cu totii bomboane, vom pregati colinzi, iar traseul va urma o directie opusa celei precedente – vom merge spre Polus. De fapt, din tot echipamentul ce-i musai sa nu lipseasca e voia buna!

Ciclomosul din 4 decembrie

  6 Responses to “"Winter" Race-ul de la Cluj”

  1. HoHoHOOOO cand ai mai avut timp si de asta?
    Foarte fain, chiar incepe sa arete o echipa “Clujul Pedaleaza” Levi

  2. Te-am prins cu gogonica! Cum adica n-ai avut probleme cu urcarile? 😀 ia uite aici: http://www.youtube.com/watch?v=ee5XFEHvWzc minutul 1.35 🙂 Busted :))

  3. Pt Jet Power: Era prima tura :)! Am fost incurcat de cei din fatza si am derapat. Poti sa-i intrebi, nu-s greu de gasit. La a doua si a treia urcare i-am ambitionat de fiecare data pe cei din fatza strigandu-le sa se dea la o parte daca nu pot urca! N-am mai avut probleme.

  4. Multumesc tuturor celor care citesc pe aici :)!

  5. super vreme .. in tricou in decembrie … hm… fain

  6. Cald! Si inca n-au venit “ploile de toamna”!

Sorry, the comment form is closed at this time.