Doja XCO Oradea - Localitati si zone - Oradea - XCO

Doja XCO Oradea

locul 1 veterani +40 ani

Update: adaug link la clip pe youtube de la organizatori:

Se vad amanunte de concurs, majoritatea concurentilor, eu apar şi la podium http://youtu.be/5ZAU_yAf4Oo?t=23m29s şi spunând câteva cuvinte la finalul cursei http://youtu.be/5ZAU_yAf4Oo?t=17m20s 

Doja XCO Oradea 2013 a fost prima etapa din cele trei pe care Velosport Oradea doreste sa le organizeze in acest an sub numele de XCOradea Series. E, altfel spus, “Oradea pedaleaza”. Anul trecut am participat la Cupa Crater Betfia si mi-a placut foarte mult traseul, a fost provocator pentru mine si am mai si invatat cate ceva. Acum , in aceeasi companie – cu familia Ciobanu – am purces iar la Oradea inca de vineri.

Am avut in acest weekend de ales intre un concurs de schi de tura langa Toplita – in Calimani, o tura de schi/schi tura la Obarsia Lotrului – Transalpina si concursul de faţă. A fost foarte grea alegerea dar pana la urma am concluzionat: 6 luni de iarna mi-au ajuns, mi s-a facut dor de concursurile de MTB. E drept ca vremea era execrabila, decretată de meteorologi cu inundatii şi ploi în rafale, dar… Am ajuns la Oradea pe ploaie, a turnat cu galeata toata noaptea ce a urmat. Am facut cateva poze vineri la inscriere.

vineri seara pe traseu

Sambata ne-am luat inima-n dinti si am plecat sa luam startul pe o ploaie blândă. Când am ajuns am fost surprinşi să vedem multă lume ce forfotea, dornică de o schimbare, de activitate. În fond, mai întâi o schimbare trebuie s-o vrem în noi.

pregatire, multumesc pentru poze lui Ovidiu Ciobanu  si celor de la Velosport Oradea
asezare la coada de start
cei mai buni in faţă

Se ia startul, traseul este foarte bun pentru a te învăţa cu noroiul şi pedalatul prin şuvoaie de apă. Am fost mulţumit de Maxxis Medusa de 1,55 cu care am umblat, ajungeam urgent la baza tare de sub noroi, atât că la unica săritoare am preferat să alerg pe lângă bicicletă de frică să nu mă înfig prea tare în pământ şi să cad în noroi. Foarte faine senzaţii, mi-a plăcut cu bicicleta prin noroi şi, aşa cum la Winter Race-ul de la Cluj am preferat să stau cât mai mult pe bicicletă prin zăpadă chiar dacă simţeam că eram mai rapid alergând, tot aşa şi acum mi-am încercat priceperea prin noroi, în tura doi  –  ultima a mea – am reuşit să merg pe MTB chiar mai bine, deşi nu cred că am fost mai rapid. Dacă nu eşti în concurs, cu alţii în jur, e greu să te stimulezi să faci trasee în condiţii de acest fel, deci am profitat de ocazie.

 

la finish

Am încheiat 2 ture în 52min06sec (neoficial, după gps) şi am reuşit locul 1 la veterani +40 de ani. Andy lui Ovidiu a încheiat pe locul 2 la categoria lui – nu i-a fost uşor – bravo, iar de la Cluj au mai venit de la noul club Interteam Eli (locul 1 elite), Dan Boldi (locul 3 elite), iar de la BikeSport Oli (locul 1 la categoria lui, cred că şi la general amatori), Rusu Doru şi Beni.

podium la +40 ani

Închei felicitând organizatorii pentru voinţă şi tot ce-au făcut, pe voluntari şi mai mult pentru că pentru ei cred că a fost cel mai greu şi bravo competitorilor şi spectatorilor lor.

Pun totuşi şi o traseul înregistrat pe gps, am creat şi un segment pe Strava pentru a se putea compara lumea (timpul pe o tură).

Daţi clic pe “View the Full Leaderboard on Strava” – aşa va apărea traseul.

One comment on “Doja XCO Oradea

Comments are closed.