Alergare - Cluj - Concurs prietenesc alergare - Drumetie - Faget Cluj - Organizate de mine - Valea Cocinii - Valea Garbau Cluj

Concurs prietenesc Faget ed a III-a – martie – antrenament msg Maraton Apuseni si drumetie cu copiii

O nouă ediţie, ţinută la sfârşitul  lunii martie, eveniment CAR Cluj. De data aceasta am scris eu textul pe blogul CAR, dar îl postez şi aici, fiind co-organizator, să-mi rămână amintire. Mulţumesc prietenilor de la CAR şi Maraton Apuseni pentru ajutor!  
Link la pagina evenimentului de pe site-ul CAR
Link la postarea pe blogul CAR

O vreme superbă de weekend şi o mare surpriză plăcută: prezenţa la drumeţie a multor copii!

”Album” / Google Photos

Vă puteţi uita în pozele de mai sus pentru clasamente, participanţi, trasee.

A fost ediţia a treia dar a fost prima ediţie în care s-a făcut combinaţia alergare – drumeţie. Au fost gândite două trasee de alergare, unul scurt de 7,8km cu 258m diferenţă de nivel şi unul lung de 16km cu 600m diferenţă de nivel. Pe lângă ele a fost unul pentru drumeţie, de 10km cu 440m diferenţă de nivel. Toate au fost concepute să fie privelişti deosebite asupra Clujului, Floreştiului, chiar Tăuţiului, dar şi asupra munţilor din depărtare – se vedea zăpada de pe Muntele Mare. Şi nu s-a urcat pe Peana sau Măgura, ci doar pe dealul Gârbăului (Golgota) la traseul lung sau pe dealul vecin, trecând pe la Belvedere Brull şi Belvedere Bartha. Am vrut să arătăm astfel din “secretele” pădurilor clujene, aşteptându-ne să fie prezenţi şi studenţi din afara Clujului.
 
Acesta a fost planul iniţial dar ce s-au gândit prietenii de la club, organizatori ai msg Maraton Apuseni? Au venit şi ei la organizare, aşa a apărut un punct de alimentare la finish-ul de la Roata, au făcut o atmosferă veselă la start cu vuvuzele, încurajări, au făcut poze şi a fost şi o tombolă pentru toată lumea alergătoare. Le mulţumesc la Ioana Maxim, Alexandra Vasilache, Ioana Bunea, Geta Oltean, Răzvan Samoilă, Andrei Maxim! Nu, nu l-am uitat pe Dragoş Roncu, dar la el am vrut să subliniez că a fost în recunoaştere pe traseul scurt de alergare şi a decis să se ocupe de organizarea drumeţiei, alegând să fie mai uşor şi pentru copii acest traseu scurt dar parcurs invers. E drept că au fost şi alte lucruri interesante să captiveze atenţia unor copii: clădirea aparent abandonată de la poligon dar parcă amenajată special pentru skate (am primit înainte un mesaj de la cineva să mă întrebe unde este în Cluj acest “parc indoor de skate”) şi refugiul de lut Slamovics. Şi să nu uităm nici de pauza lor de masă … cu bezele fripte.

”Din_album” / Google Photos

 

”Din_album” / Google Photos

 

”Din_album” / Google Photos

 

”Din_album” / Google Photos

De unde la început ne gândeam că alergătorii vor fi cei mai mulţi (au fost în total 20 sâmbătă), s-a dovedit că drumeţia a fost baza, cu 24 de prezenţe, majoritatea copii.

S-a cam transformat conceptul de alergare prietenească, cu scop de concurs şi motivare să fii mai bun ca prietenii şi pierzătorii să dea o bere la final! Asta era ideea acum mulţi ani. Dar e mult mai bine aşa! 
Le mulţumim şi prietenilor de la clubul Rupicapra că au fost şi cu copiii chiar dacă urmau Paştile pentru ei.

Ioana Maxim a scris câteva cuvinte mai jos, în stil oficial, să mai revenim cu picioarele pe pământ. 

Organizatorii msg Maraton Apuseni s-au bucurat să se implice în a treia ediţie a Concursului prietenesc de alergare. Ne bucurăm că am fost prezenţi la evenimentul organizat de colegul nostru Laurenţiu Vezentan, cel care e parte şi din echipa de organizare a msg Maraton Apuseni. Pe alergători şi drumeţi i-a aşteptat la final un punct de hidratare/alimentare şi ne-am bucurat împreună şi de o tombolă cu premii oferite de partenerul nostru tehnic La Sportiva.