Retrospectiva anului

Activități 2020


E rândul să scriu din nou un rezumat al anului trecut. Acum despre 2020 – anul virusat.
Am alergat mult, chiar mai mult ca anul precedent. Și nu numai am alergat, a fost un an plin, mai puțin însă cu concursuri. Am uitat să menționez despre concursurile Rupicapra organizate pădurile din jurul Clujului – Făget (am și participat, am și făcut eu traseele, sper că v-au plăcut), Feleac, Hoia și Lomb.
În general lumea a încercat se comporte cum spun și psihologii – să se adapteze, dar și să păstreze din obiceiurile/tabieturile zilnice cu care s-au obișnuit și îi liniștește – cum e băutul cafelei pentru unii.

Se vede în pozele rezumat ce am făcut, mai adaug câteva videouri de pe youtube pe care le-am făcut (unele) cu prietenii, să ne înnecăm amarul. 🙂

Conform Strava, că e mai simplu: Anul acesta voi avea peste 5000km alergati, 164k dif nivel, peste 1000km MTB.
Cu inotul stiti si voi, mai mult in vana, in rest Tarnita.
In luna noiembrie am lucrat la un gard zi lumina, asa ca doar doua alergari am avut. Noroc cu Walking Month dinainte.
Alte statistici dupa ce le vad in clip, sunt cateva amintiri, putine concursuri.
1. 261 zile active. Practic 30 zile din noiembrie au fost 0 pentru ceasul meu, tarnacopul nu se pune, nici ca mi-am busit nitel coastele din cauza lui sau a forezei.
2. Joi a fost cea mai activa zi. Nu-i de mirare, am tot participat la alergarea de grup de joi seara – Sportul pentru amatori .
3. Sportul la care am fost cel mai activ a fost evident alergarea.
4. 754 ore la activitati. Asta e mai bine de o luna, 31 de zile, zi si noapte. Si nu e gata anul. Sa zicem, o luna intreaga din an, fara pauze de somn, miscare cronometrata.
5. Cea mai activa ora – de la 9 la 10. Asta e nitel surprinzator pentru mine, dar e plauzibil. Eu lucrez in ture. 6. 6282km total pana acum.
7. Cea mai lunga activitate – 222km, la Rupicapra Team TriChallenge, cand am fost cu prietenii pe traseul Aiton (langa Cluj) la Poiana Neamtului cu cursiera.
8. Average pace 8.15, grade adjusted pace 7.16. Cam lent, nu ma mir, dar am alergat enorm cu scop de ultra, deci cu ritm sub cel de maraton. Si am avut multa diferenta de nivel, tot prin paduri. Viteza medie la MTB-cursiera 20km/h.
9. 164740m dif nivel, cu 5000 mai mult ca-n 2019.
10. Activitatea cu cea mai mare diferenta de nivel – Apuseni Ultra Race 175km, 6674m diferenta nivel. E o amintire frumoasa, am castigat acel concurs si eram in plina luna Walking Month, nu eram chiar odihnit.
11. Segmentul Strava cel mai folosit de mine – Pista Alergare Parcul Babes! De 189 de ori! Tot restul anului am alergat prin paduri, tot pe trasee diferite in afara de luna Walking Month cand am fost nevoit sa aleg asfaltul fara diferenta de nivel. Si apare in statistici.