Campionatul Naţional de MTB Mediaş Bike Marathon (MBM)
Localitati si zone - Maraton MTB - Medias - Medias Bike Marathon

Campionatul Naţional de MTB Mediaş Bike Marathon (MBM)

Nu pot intra cum trebuie în anul 2022 fără să închei cu evenimentele din 2021. Acum despre 11 septembrie, ultimul concurs din 2021. După aceea (şi înainte) am făcut mult voluntariat, la AUR (Apuseni Ultra Race), MTB Odyssey, concursurile Rupicapra.

CN MTB Mediaş Bike Marathon (MBM)… pentru unii. Pentru mine 75km, tura lunga, 1800m dif nivel, 4h57min, loc 86 gen, 6 categ.
Se vede că n-am mai mers demult cu MTB la concursuri. Macar am bifat o competiţie de MTB anul acesta. În rest, explorări, concurs de aventură şi… alergări.

Dar nu acesta a fost scopul principal al prezenţei mele la Mediaş. Ci să văd comparativ cum simt traseul de la Mediaş (cu porţiuni cunoscute de mine de acum peste 10 ani şi… din aprilie – Transylvania Legends – aprox 600km alergare de la mănăstirea Putna la Mediaş pe traseul Via Transilvanica, acel T marcat şi acele borne de marcaj văzute şi acum) faţă de traseul de 50km cu 2000m+ de la MTB Odyssey Apuseni Race de la început de octombrie din Staţiunea Muntele Băişorii.

Altfel… total. Foarte fain aici, am văzut iar Biertan etc… dar şi la MTB Odyssey e fain. Şi greu. Acolo e fără pauze de plat: ori urci pe ultimele pinioane, ori cobori. Nothing between.
Am reîntâlnit prieteni, a fost un traseu cu multe poteci de viteză. Felicitări la toţi!

Tot ca istorie, am mai participat la competiţii de MTB la Mediaş. Mai precis – 3 ediţii de Maraton Medieval Mediaş, ultima în 2012.
Cam din acel an m-am profilat mai mult pe alergare. Pe viitor, cine ştie… Eu nu ştiu, poate alţii sunt mai informaţi. 🙂
Cum a fost la ediţiile precedente:
http://www.unpicdetimpliber.ro/…/maratonul-medieval-medias