Cluj - Cluj-Napoca - Clujul Pedaleaza - Clujul Pedaleaza pe zapada - Localitati si zone - Memorialul Radulescu - Sah - XCO

Vestitorii ghioceilor

Ghioceii sunt vestitorii primaverii, dar cine vestesc ghioceii? MTB-istii!
Am avut un sfarsit de saptamana incarcat, am participat … ca un fel de spectator la concursul de sah “Memorialul Radulescu” – a aparut si o mica stire pe TVR Cluj si pe TVR3,

pe cine intereseaza amanunte, poze: www.regisipioni.ro , si de asemenea ca si concurent la concursul “for fun” Clujul Pedaleaza pe zapada in Faget.
Ne-am strans cam 30 de oameni, inscrisi la cele doua categorii: master si fun, inclusiv o femeie – Ildiko – bravo ei. Nu toti inscrisii s-au prezentat deci in persoana la concurs, probabil descurajati de vremea din ziua precedenta. Noi, cei neinfranti, am acceptat cu demnitate “reducerea” traseului prin padure, ca la ce zapada uda era numai de urcat pe doua roti nu-ti statea gandul. S-a stabilit la sedinta tehnica si o limita de “inghet” – 50 minute de traseu – cate ture poti face – si apoi o ultima tura, dupa care ceai, sandwich si premiere.
Evident, concursul era declarat doar de distractie, dar eu eram in dubii. 
multumesc de poze lui Vlad Sabau, Bendeguz Veres si … Clujul Pedaleaza

In fond, cam orice faci in viata e concurs. Asa-i omul, intr-o vesnica competitie. Poate doar pustnicii si tibetanii sa nu fie la fel, desi nu-s convins ca nu vor sa bata si ei vreun record de abstinenta. Asa si noi, toti declaram ca am venit sa socializam, dar … stai sa nu pierd startul!

Stiam ca termometrul indica aproximativ 7 grade, iar la cat talent am sigur va trebui sa alerg mult. Nu m-am imbracat gros, dar dupa prima tura n-am mai rezistat si am ramas in tricou. Mai si picasem destul de spectaculos si devenisem si mai precaut. Daca stau bine sa apreciez, cred ca 80% din traseu l-am alergat.

Nu degeaba e MTB considerat sport extrem! La cazatura am avut mare noroc cu casca. Dupa ce aterizasem, roata faţă de la bicicleta infundandu-se in zapada, m-am pomenit cu un pocnet metalic in casca – aterizase pe mine cucoana bici. Dupa asta si ultima umbra de indoiala a disparut: mai bine pe schiuri iarna.
mai multe poze pe picasa
Si uite-asa am reusit sa inchei cursa dupa 4 tururi, onorabil. Eli si Nicu Andreica, alaturi de alti 4 au reusit sa faca 5 ture, bravo lor. Daca eram fara bicicleta faceam si eu 5 tururi :)!
podiumul la master – lipseste Eli
podiumul la fun
medalia – prima din anul acesta
Pornim spre locul de ceai si premiere, deja eram stresat ca intarzii la serviciu, plus ca mobilul era descarcat. Am avut noroc pana la urma: am terminat pe podium – locul 3 la fun, cei din faţa mea, in majoritate, fiind inscrisi la “master”. S-a cam plimbat medalia pana a ajuns la mine, cei mai buni ca mine au fost fairplay si au spus ca s-au inscris la categoria superioara. In orice caz, frumoasa medalie, merita o poza. Probabil ca altele asemanatoare îi vor astepta pe castigatorii etapelor Clujul Pedaleaza.
Am incheiat aventura cu o poza de grup, langa focul ce se stingea.

Sa ne reintalnim sanatosi la concursurile ce urmeaza! Multumesc participantilor, organizatorilor, a fost un martisor frumos pentru mine!