Localitati si zone - Munti - Rogojel - Vladeasa

Anul Nou cu fericire de la Rogojel vine

Stau si ascult (si vad) cantece si colinde cantate de grupul Iza (din Maramures) si ma trec fiori ca de obicei. Totdeauna m-a impresionat muzica din Maramu’. Ce legatura are cu Rogojel? Pentru mine are. Cu Anul Nou? Pentru mine are. De Anul Nou am cantat multe colinde cu copiii mei si ai prietenilor – gazde la Rogojel. Cum am putut noi, ce ne-am adus aminte. Asa, in anumite momente si anumite locuri, fiecare dintre noi are nostalgii; si dorinte neimplinite, ca o punte intre vechi si nou. Am si ales un cantec si stiu ce voi face la Rogojel cand mai merg si e noaptea mai  lunga: invat versurile si sa zdrangan la chitara.

Cantec din Maramures – Ioan Pop si grupul Iza – fragment din emisiune de pe TVR Cluj

Din versuri: Ai , ma graia lumea prin sat mai, ai, ca sunt rau si blastamat. Ai, si ma judeca lumea mai, ca fac rale cu mandra…

La cumpana dintre ani (cum se mai zice) au trecut multi colindatori pragul casutei: cu capra si cu bradutul. I-a inregistrat cu mp3 playerul fiica-mea si apoi tot a repetat cu fetele crampeie din zicerile lor. In rest liniste strabatuta de latraturi de caini si vuiete de vant prin cosul sobei.
Ziua, sanius si joaca cu zapada pentru copii si cateva plimbari pe poteci sau pe urme de taraturi de lemne.

cine credea ca zanele nu mananca?

bulendre la uscat
nu mai vreau
trofeu de pe traseu bun de impodobit un tron de zapada
balaur de lemn

Pozele sunt si pe picasa.