Apr 162011
 
Zile grele, probleme de tot felul. E sambata. Ma uit pe geam. Cerul mohorat, caut cu infrigurare un petec de asfalt: uscat. In sfarsit o veste buna. Hotarasc sa nu mai privesc pe cer si sa plec la vanatoare de … camera video. Asta e, nu pot participa la cross-country dupa maratonul de duminica trecuta: e tehnic, pentru mine inseamna si impins si inca am probleme la alergare.
Ajung la limita sa prind startul la elite. Desi in spatele camerei, tot simt atmosfera de concurs si regretul tot mai mare ca n-am participat. Chipuri concentrate, forta, vointa, carari un pic “fragezite” de ploile trecute, un traseu cu cateva urcari grele, chiar imposibile, si cu coborari pentru toate gusturile … celor carora le plac condimentele cu duiumul: la toate acestea nu pot reactiona decat cu un telefon … de chemare. Trebuie sa vada si sa simta! E concurs si pentru copii, nu conteaza pe unde.

Multumesc Alinei Carja pentru poza in postura de cameraman.

Si incepe cursa. Am fost in recunostare pe traseu cu doua saptamani inainte, cam stiu ce sa caut, dar sunt limitat in optiuni de programata intalnire pe banda rosie cu familia. Foarte repede trece timpul. Baietii astia se misca atat de repede, incat intru urgent in criza de timp si-n ultima tura. Degeaba fug, la primii trei ratez finish-ul. Ceva tot am filmat, nu atat de spectaculos pe cat as fi dorit, dar am vazut pe linkul lui csuporj si VeloSportOradea ca au compensat ei unde nu am ajuns eu.

materialul difuzat pe TVR Cluj la emisiunea Buna Dimineata Transilvania cu Irina si Dodo
Linkul la playlistul cu concursul (acum merge): Maros Bike XCO UCI Cup
Pe scurt, in loc de “performanta” mea de concurent, enumar ce am filmat: imagini pe traseu in diverse locuri, interviuri cu Tudor Oprea, Ivan Tomic (sarb), Miron Elisei – multumesc pe aceasta cale lui Maxi (sper ca nu-i pocesc … porecla) pentru interviuri, as putea spune ca-i in clasa elite a jurnalistilor – cateva imagini de la cursa copiilor unde a participat si Tudor (cel mai mic dintre ei) si, bineinteles, premierea. Sper ca duminica seara TVR Cluj sa poata difuza o mica stire despre concurs si poate ceva mai mult sa se vada la emisiunea Buna Dimineata cu Irina si Dodo. Un pic de rabdare. Nu am imagini de la cursa de amatori, imi pare rau, dar daca ajungeam sa o prind, cred ca aruncam camera cat colo si concuram si eu, deci tot nu filmam.

Pana la urma, ziua buna se cunoaste de dimineata! Felicitari Maros si astept replica de la Clujul Pedaleaza.

doar cateva poze pe picasa

  One Response to “XCO UCI class 2 la Cluj – dar nu pentru motanul cel batran”

  1. […] XCO la Cluj, în Făget, izvorul Elisabeta. Anul trecut, 2015 . Şi au mai fost în 2011 şi 2012. În 2011 n-am putut participa, eram după maratonul de alergare puţin accidentat şi în plus traseul era prea tehnic pentru […]

Sorry, the comment form is closed at this time.