Azuga - Bezid - Bioeel Triathlon Challenge - Bucegi - Localitati si zone - Maraton MTB - Munti - Surmont MTB Challenge - Triatlon

Bioeel Triathlon Challenge – lac Bezid si Surmont MTB Challenge – Azuga


A fost un weekend cu multe evenimente sportive, in care am primit liber de la familie – copiii fiind de joi angrenati în Festivalul Internaţional de şah Lions de la Cluj. Am ales pentru sâmbătă Bioeel Triathlon Challenge – lac Bezid – judeţul Mureş şi pentru duminică Surmont MTB Challenge – Azuga – judeţul Prahova.

Spun câte ceva despre aceste evenimente, iar în rest “las imaginile să vorbească”.

 

multumesc Csegedi Imre pentru poza, mai multe pe Bioeel Triathlon Bezid – Mures
multumesc Adrian Toma pentru poza, e chiar finishul si sprintam – m-a depasit urmaritorul Bioeel Triathlon Bezid – Mures
From Bioeel Triathlon Bezid – Mures

Bezid este un lac format în urma creării unui baraj şi, ca de obicei, are un sat în străfunduri. E un loc liniştit, unde vin în general pescarii să se relaxeze… din păcate după un orar care nu coincide cu cel al sportivilor veniţi de vineri la concurs. M-am convins de asta stând în cort şi ascultând poveşti fără sfârşit cu politică, mineri şi armată la gura focului spuse până după miezul nopţii… în fine, am mai luat eu hotărârea şi altădată să nu mai stau decât între competitori care funcţionează în acelaşi regim cu mine. Mi-am făcut ca de obicei – pot spune deja – rondul de bicicletă pe traseu vineri, luând-o după nişte indicaţii greşite pe sens invers pe buclă. Oricum impresie mi-am făcut, ştiam ce mă aşteaptă. N-am mai putut asista la proba copiilor ca la KingsLand, sosind prea târziu, aşa că pozele sunt doar cu zona şi cu premierea.
Concursul a fost fără surprize majore, iar eu am fost la potenţialul tipic. Am avut şi de data aceasta ceva nou la echipament, am pierdut secunde suplimentare chiar dacă tot probasem înainte, dar la triatlonul Sfânta Ana – dacă ajung – nu voi mai avea astfel de probleme. Traseul de înot a fost ceva mai lung – 1300m în loc de 900m, aşa că pierderile mele calculate au crescut proporţional. La categoria de vârstă am avut penultimul timp, cu tot cu tranzitul la bicicletă, aşa că am avut ce recupera. La proba de MTB am fost cam de locul 6-7, pierzând timp cu traficul, că doar trei sferturi din triatlonişti erau în faţa mea şi în plus având şi o scurtă rătăcire din cauza vitezei, noroc cu crucea  de marcaj întâlnită. Am recuperat totuşi ceva şi la proba de alergare unul din ţeluri l-am atins (care a avut doar 5km, nu 6), dar şi aici am luat-o din neatenţie puţin greşit chiar la final, ceea ce m-au costat vreo două locuri în clasamentul general. Poziţia mea – locul 12 din 21 la categorie şi 43 din 99 la openul masculin – cu timpul de 2h11min a fost uşor sub aşteptări, dar diferenţele de timp n-au fost mari la aşa distanţe scurte şi am speranţe de mai bine.

From Bioeel Triathlon Bezid – Mures
From Bioeel Triathlon Bezid – Mures
From Bioeel Triathlon Bezid – Mures

După concursul de triatlon, încheiat înaintea unei ploi zdravene, am pornit-o spre Azuga. De obicei zona Braşovului nu intră în raza mea de acţiune, dar cu pilonul de la Bezid situaţia s-a schimbat. Am ajuns pe înserate, numai bine să-mi ridic pachetul de înscriere şi să-mi instalez cortul la punctul de start-finish de la baza pârtiei Cazacu înainte de a veni iar ploaia. Nu era un semn bun pentru traseul de altitudine – de la 1000m la 1700m – care şi aşa era dificil, cu diferenţă de nivel de peste 1700m la 44km cât era proba lungă.

From Surmont MTB Challenge 2013
From Surmont MTB Challenge 2013

De data aceasta m-am putut odihni, nu erau pescari pe acolo deşi bălţi se formaseră destule.
Dimineaţa a fost iar ploaie, deja mă obişnuisem şi chiar mă gândeam ca la o stare normală. Mi-am luat şi foiţa de ploaie în buzunar, iar în rest echipamentul obişnuit, având în plus totuşi o bluză de corp. La start nu m-am stresat, era de urcat o grămadă şi dacă eram bun răzbeam. A fost foarte bine startul decalat, aveam certitudinea că la tura lungă n-am să întâlnesc oameni grăbiţi care să se înece la mal.  N-am început rău şi chiar mă gândeam că timpul limită e cam exagerat, asta până am ajuns la noroaiele adevărate şi urmele de taf. Nu eram prea vesel, simţind oboseala după ziua trecută, aşa că nu m-am mişcat prea bine la push-bike şi nici n-am putut căra bicicleta pe umăr aşa cum mi-am dorit. În fine, după o ţintă de finish estimată la 2h30min – 3h, a trebuit să reajustez reperele pentru că mersul pe jos păpa la timp în prostie. GSP-ul îmi era inutil, nu mai vedeam nimic din cauza noroiului, dar măcar înregistra. La vale am avut şi porţiuni la care am zis pas – în special la ultimele sute de metri abrupte de la final cu parapeţi, unde pământul era foarte framântat, dar în rest mi-a plăcut senzaţia şi a fost chiar mai uşor uneori la curbele strânse, putând să mă ajut cu mici derapări. Am terminat pe locul 4 la categorie cu 3h51min – am avut ceva ghinion să ratez locul 3, nu că l-aş fi meritat după performanţa mea – şi locul 29 din 52 la general. Am fost mai puţini decât mă aşteptam, mai mult ca sigur din cauza vremii, iar la fete doar Piringer a participat terminând, după părerea mea, cu un timp foarte bun pentru astfel de condiţii în care conta şi forţa mâinilor :).

Multumesc Ioanei pentru poza de la final Surmont MTB Challenge 2013
From Surmont MTB Challenge 2013

Cum tot particip la diverse tipuri de concursuri, pot spune că fiecare are farmecul lui. Aşa şi în cazurile de faţă, m-am bucurat de fiecare. Am început cu concursurile de triatlon acum cam 20 de ani, acum revin la ele. A fost ca o întoarcere în timp. Am văzut Surmont pe Sportsplanner şi atunci mi-am spus … ce-ar fi dacă…? Cine le-a organizat atunci – IronMan Zărneşti (cu înot la Codlea, şosea la Fundata şi alergare la cabana Curmătura) şi Transfăgărăşanul (înot la Scoreiu, şosea pe Transfăgărăşan până mai sus de hotel şi alergare până la cabana arsă de la Bâlea)? Nu ştiţi? IronMan – Lucian Clinciu şi Tibi de la Surmont Transfăgărăşanul. Acum am ajuns iar la Tibi, dar la un concurs de MTB în Bucegi. Până acum în Bucegi am fost doar în drumeţie, acum i-am văzut altfel.

Şi închei cu cuvintele respect şi have fun!

PS: Multumesc pentru corectura Emese Fodor!

One comment on “Bioeel Triathlon Challenge – lac Bezid si Surmont MTB Challenge – Azuga

Comments are closed.