Alergare - Cluj - Concurs prietenesc alergare - Faget Cluj - Organizate de mine

Concurs prietenesc Faget – alergare 17-24 februarie 2024

”Album” / Google Photos

Este a doua ediţie de concurs de alergare în acest format, denumit prietenesc. Sunt amănunte care au fost îmbunătăţite, unele nu aşa la vedere.
Traseele sunt noi (se pot vedea în albumul de mai sus), asta a fost prima alegere pe care a trebuit s-o fac. Am dorit ca alergătorii să vadă şi locuri noi din Făget pentru că în general la antrenamente ei preferă aceleaşi şi aceleaşi trasee.
Aşadar o dată pe lună trei schimbări: concurs în loc de antrenament, traseu nou în loc de standardul săptămânal, locuri noi sau mai puţin cunoscute. La locurile mai puţin cunoscute trec refugiul Slamovics, o căsuţă de lut cârpită de nenumărate ori aflată nu departe de un punct de belvedere spre valea Gârbăului. Acum această căsuţă e mult mai accesibilă şi pentru că traseul TR (triunghi roşu) ce porneşte de la izvorul Sf. Ion şi se încheie în CA (cruce albastră) a fost curăţat şi marcat proaspăt.

Sunt membru şi la clubul CAR Cluj, m-am gândit că din atâţia membri mai pot atrage spre alergare, mai ales montană, pe drumeţi, biciclişti, schiori, căţărători… Să zicem că e provocarea mea, să vedem cât va ţine…

Evenimentul pe site-ul CAR: februarie

Am scris pe blogul CAR despre concurs. Sunt filmări şi poze făcute de concurenţi, le mulţumesc foarte mult, şi acest lucru e o diferenţă faţă de orice altceva, e vorba de implicarea în organizare. Mie îmi place ce au văzut şi pozat, fiecare imagine reflectă cumva din interior personalitatea fotografului alergător.
Pentru luna februarie am ales doar două lungimi de trasee, de 9 şi 15km, cel lung ajungând la Peana şi folosind la întoarcere CR (cruce roşie) şi PP (punct portocaliu), cu startul şi finish-ul la Roata Făget. Data trecută au fost trei lungimi de trasee, în ideea că două dintre ele pot fi alergate mai uşor şi în timpul săptămânii.

Fiind aproape martie şi poteci mai puţin umblate am avut norocul să văd mulţi ghiocei deja înfloriţi. Şi acest lucru mi-a dat ideea de a premia încă de la start pe participanţi cu mărţişoare. Da, au primit şi bărbaţii, şi încă inimioare! Ei vor da mai departe cadoul primit. Mi-au plăcut mărţişoarele ceramice hand-made făcute de prietena Codruţa şi… restul e poveste.

Am fost 17 alergători la start, iar la rezultate am mai contorizat patru persoane care au alergat în timpul săptămânii. Unii dintre noi am alergat şi în timpul săptămânii în recunoaştere sau în ritm de concurs pe traseul care nu putea fi parcurs în regim clasic sâmbătă, 24 februarie, la ora 9. Apropo de perioada concursului, a fost o altă mică modificare faţă de data trecută, am inclus şi weekendul precedent, astfel că traseul lung a putut fi parcurs în 17-18 februarie.

”Clasament_februarie” / Google Photos

Sper că le-a plăcut evenimentul, vedem data viitoare! În ediţia aceasta au fost şi alergători de data trecută. Bravo Cipri Nedea pentru rezultate, ai fost la distanţă faţă de noi!

În final link şi la un video creat pe baza filmărilor.