Alergare - Cluj - Concurs prietenesc alergare - Faget Cluj - Organizate de mine

Concurs prietenesc Faget – alergare 15-20 ianuarie 2024

Mai jos este ce am scris pe blogul CAR despre prima ediţie a Concursului Prietenesc – ianuarie 2024.
Linkurile la eveniment si la blog:
eveniment
blog
Unii au simţit nevoia unei motivaţii de a alerga în vremea mai dificilă de iarnă, alţii au dorit socializare şi au alergat în grup, au fost şi care au dorit să-şi testeze forma faţă de alţi concurenţi, privind concursul prietenesc ca pe un concurs adevărat…
Am avut alături de noi concurente din Franţa care de la început ne-au spus că au venit să se intereseze de grupurile de alergători din Cluj, de locurile potrivite pentru alergat inclusiv pe trailurile de lângă Cluj.
Posibilitatea de a alerga şi în timpul săptămânii a mai adus alături de noi câţiva concurenţi care n-au putut fi prezenţi în weekend. Eu am şi profitat şi am alergat practic pe toate cele trei trasee în cursul săptămânii, alegând pentru concursul clasic de sâmbătă traseul lung.
Şi uite-aşa ne-am strâns mai mult de 30 de concurenţi de la mai multe cluburi clujene pe lângă CAR Cluj, implicate în alergarea şi orientarea de la noi, organizând concursurile din zonă. Au fost prietenii de la Rupicapra, au venit şi de la un club nou format de orientare – Watch Out şi, bineînţeles, de la Runners.
În ziua de astăzi pe lângă cluburile reale există şi grupuri pe Facebook, pe Whatsapp şi altele care prin cine mai ştie ce metodă de comunicare ţin legătura şi aleargă săptămânal împreună. Mulţumim Alergători Începători pentru posibilitatea de a împrăştia vestea că este acest concurs care, în parte, a suplinit lipsa Făget Winter Race ce se ţinea în această perioadă, fiind primul concurs din an de aici.
Concursul de sâmbătă s-a încheiat cu o masă cu poveşti la Roata.

”Album” / Google Photos

Le mulţumim tuturor pentru prezenţă, formatul acesta flexibil de concurs dorim să-l mai repetăm, doar la partea de trasee încă suntem nedecişi, dacă e mai bine să rămână în timp aceleaşi pentru comparaţie şi simplitate, sau vom alege trasee prin zone noi, cu dezavantajul că va trebui mai multă atenţie la trackuri.

”Clasament_ianuarie” / Google Photos

Pentru cei care n-au participat, au fost trei trasee:
Făget Scurt drum Sf. Ioan 8,3km cu 238m diferenţă de nivel
Făget Mediu izvor Bilaşcu 15km cu 380m diferenţă de nivel
Făget Lung pe la Peana 18km cu 527m diferenţă de nivel

Text: Laurentiu Vezentan
Fotografii: cu totii