Cluj - Cluj-Napoca - Inot - Localitati si zone - Orca Sprint Spring

Peste sau homar la Orca Spring Sprint?

Nu-i vorba de reteta culinara, chiar daca asa suna. M-am gandit la o comparatie similara perechii iepurele si broasca testoasa din varianta pe uscat. Si ma refer la mine, la locul unde ma incadrez: am profil de sprinter sau de rezistenta? Cred ca e clar: toata viata m-am incadrat in a doua categorie, asta in cazul cand nu exista si o a treia, a celor care sunt mai la urma. In fond, la ce sunt primul?

bazinul Olimpic

                                                     stire pe TVR3 difuzata de TVR Cluj in 03.04.2011

                                material difuzat pe TVR Cluj in cadrul emisiunii Buna dimineata in 06.04.2011
De data aceasta am fost nu numai participant la Orca Spring Sprint, am si filmat cat m-am priceput si sper ca rezultatul filmarii sa fie mai bun ca performantele mele de inotator. Lia, colega mea, a luat cateva interviuri. Va aparea o stire pe TVR Cluj duminica la orele 19.00 si, sper, cu ajutorul matinalistilor de la noi – Irina si Dodo – sa apara mai pe larg imagini cu concursul saptamana ce vine.
Si acum cate ceva din punctul de vedere al participantului: spun ceea ce am spus de atatea ori, cel mai bun sprijin al unei initiative pozitive este participarea. Ma bucur ca exista si concursuri de inot pentru amatori in Cluj si astept si alti entuziasti sa se ocupe de organizarea unor competitii, nu musai in Cluj. Stiu ca cei de la Orca nu-s singurii din tara, dar in Cluj n-au rivali din pacate. Performantele mele, ca sa aveti un reper (eu abia acum am, ca la timpi n-am stiut cum stau) si sa va dati seama ca efectiv oricine poate concura, fara atatea intrebari existentiale:
proba spate 50m: 1min45sec – eu inot spate in stilul vechi, un fel de fluture pe spate, si nu ma duc rau – cam la fel ca la bras – iar aici, fara nici un antrenament si fara sa fiu obisnuit sa inot “normal”, am facut ce-am putut; aici e de facut o observatie – la toate probele am luat startul din apa, ca de sarit n-am facut probe never ever si am fost dezavantajat la start cu cel putin 2m – voi remedia la vara problema;
proba crawl 50m: 1min25sec – iarasi slab ca performanta, dar pentru mine inseamna bine: am inceput sa virez cu stilul de inot de la bras spre crawl si pentru inceput ceea ce am obtinut e ca nu obosesc excesiv si pot inota cateva sute de metri;
proba bras 50m: 1min07sec – in sfarsit ceva mai rezonabil, dar destul de slab tinand cont ca-i stilul de inot pe care-l practic uzual; am si ratat putin startul;
la mixt 100m am renuntat – eram speriat de primii 25m fluture; acum am remuscari.

Echipa TVR Cluj

Punctul final l-a constituit proba de stafeta pe institutii. Aici au concurat 8 echipe si vreau sa le enumar pe toate pentru ca numele lor spune ceva:
CSM WATERPOLO CLUJ NAPOCAUTCNiQuestBetfair TSE Development (Free willy)TSE DEVELOPMENT(SUBMARINUL)Vizilo si inchei cu amicii mei de la Noroc cu CAR-ul si colegele mele de la TVR Cluj. Nu ma intrebati care cum au terminat, am fost asa de ocupat ca n-am avut vreme sa ma interesez. 
Poze sunt pe picasa si se pot descarca mai multe de pe linkul 4shared.
Sa ne vedem cu bine la Maratonul International Cluj si Maros Bike XCO Cluj! Linkurile si amanuntele sunt pe calendarul meu din dreapta paginii.