Cluj - Cluj-Napoca - Clujul Pedaleaza - Localitati si zone - XCO

Clujul Pedaleaza – etapa a IV-a "Click Sanatate" din Faget

Un concurs pentru toti, asa cum ne-am obisnuit deja, aceasta a fost pe scurt etapa a IV-a Clujul Pedaleaza din Faget.

munca usoara cu noua bicicleta – aparent nu s-a vazut la rezultat, dar la cum am plecat  la start  in  mod normal eram undeva pe locul 30

A fost multa lume, mai multa ca data trecuta, iar concursurile pentru copii si adulti au trebuit sa fie intercalate si chiar tinute in paralel pentru ca totul sa nu dureze intreaga zi. Felicitari organizatorilor ca au putut face fatza la asa o provocare si le doresc succes in continuare. Bravo! De acum s-a trecut la un alt nivel, competitia se cere a fi pe doua zile, copiii si adultii separat, si aceasta nu pentru ca e greu de organizat, epuizant pentru organizatori, voluntari, insotitori, participanti (mai ales la cei mici), ci pentru ca e pacat sa ratezi de exemplu concursul de elite pentru ca tu esti cu copiii (de la elite mai inveti cate ceva), sa ratezi competitia sau premierea propriilor copii pentru ca esti pe traseu. Sotia a fost la incepatori si a pierdut competitia copiilor, iar eu am fost la avansati si am pierdut premierea lor.
Incep cu un link – multumesc “Adevarul” pentru articol si poze: Clujul Pedaleaza si la Adevarul.
Si pe Foaia Transilvana – rezultatele (podiumurile): articol si podiumuri
Nu suntem exceptii, in Cluj sunt multe familii care pedaleaza impreuna!

multumim “Adevarul” si lui Sebastian Secan

Despre concursul in sine: ne-am pregatit pentru el, abia am asteptat sa vina ziua. E o bucurie pentru noi, o ocazie sa ne intalnim cu multi prieteni si competitori din marea familie a ciclistilor, ocupati in restul timpului. Am facut si prospectie, care mi-a prins bine si pot spune ca am invatat la concursurile de MTB organizate de Clujul Pedaleaza cat n-am invatat in mii de km parcursi cu diverse ocazii. Ca n-am rezultate deosebite, asta e foaita – maramuresanul de la soarta :). Am parcurs traseul cu trei biciclete diferite (dac-o pun si pe cea a sotiei atunci 4). Stiu ca nu-i bine de schimbat inainte de o competitie, dar a meritat sa incerc: sunt convins definitiv ca am facut o alegere buna.

startul la baieti sub 6 ani, degeaba au primit explicatii, ei au trecut de finish si erau gata sa intre in padure; a trebuit sa urlam dupa ei 

A venit ziua, am avut de pregatit patru biciclete, iar la concursuri a trebuit sa ne organizam si noi foarte bine, altfel riscam sa ratam starturile. Am fost tot pe fuga si rezultatul: copiii ca de obicei si-au vazut de treaba si au fost pe podium, doar noi, astia mari, putem spune ca am pedalat doar de placere. La family a fost deosebit, o parte din traseu a fost si prin padure. Ne-am tot gandit cum sa facem, pana la urma eu am concurat cu fetita si sotia cu baietelul, dar pe parcurs nu m-am putut abtine si l-am ajutat pe cel mic la deal, ca sa nu urce pe jos.

spre finish, dupa iesirea din padure

Am incheiat probabil ultimii, dar impreuna toti patru.

startul meu – singurul per pedes – a trebuit sa fug la inceput pana mi-am gasit loc pe drum (de la family am gasit loc unde am putut, plutonul de start era deja format)

Surpriza placuta a fost ca mi-am intalnit colegi de serviciu … dar nu cu treaba “oficiala”: ce sa faca, daca au copii cu bici?

start triciclete si alte mijloace de locomotie la care nu le stiu numele

Locul meu: locul 18 (61 participanti la avansati), cu parametrii: 13,39km distanta (3 ture), 54min 18sec timpul, 14,83km/h media, 37,33km/h viteza maxima.