Cluj - Cluj-Napoca - Clujul Pedaleaza - Localitati si zone - XCO

Inceput oficial de sezon de MTB – etapa 1 Clujul Pedaleaza

24 martie a fost inceputul oficial de sezon de MTB, a trecut cu greu iarna. Simpatica vreme anul acesta, noroc ca nu mai tin cont in mod deosebit de ea ca altfel stateam toate zilele acasa.

în Hoia, poze mai multe pe picasa

Clujul Pedaleaza a organizat primul concurs de MTB din acest an – cross-country in Hoia. A iesit din punctul meu de vedere foarte bine, vremea a fost foarte buna, concurentii au venit probabil nerabdatori sa faca o miscare. Traseul a fost modificat complet in ziua precedenta, fiind integral pe iarba, ocolindu-se drumurile de tara accesibile masinilor din cauza noroiului lutos care putea sa creeze surprize neplacute. Până şi locul de start a fost coborât intenţionat mai spre vale pentru ca vântul sa nu-i deranjeze prea tare pe cei mici. Si asa a fost amanata cu o saptamana etapa, nu era bine sa se mai amane inca o data desi ninsese vineri pe dealuri iar in Cluj a plouat special pentru … ziua Politiei :). A existat totuşi o excepţie – la experţi s-a lăsat porţiunea de traseu mai tehnică, deşi era ceva noroi pe coborâre, să nu se plictisească.

fete 9-11 ani
family
baieti 6-8 ani
family
în cursă
urcă unde alţii merg pe jos
înţeleptele

Am participat ca de obicei întreaga familie, am reuşit să fim şi pe podium (noroc cu Tudor că am obţinut şi eu ceva ce singur nu reuşesc – locul 1 la family – Gladiatorii). Pot spune că Tudor a mers cursiv pe serpentinele traseului de copii la proba family, mai bine ca la proba individuala, unde a ocupat locul 3. Pe Andreea am luat-o de la concursul lunar de şah organizat de clubul Juniorul Cluj, scoţând-o de la ultima rundă ca să poată ajunge la proba ei de MTB, unde a terminat pe locul 2… ca la şah. La şah, cu rezultatul ei 4 puncte din 5 dupa 5 runde, în ciuda lipsei de la runda a şasea, prin jocul rezultatelor (m-am uitat pe chess-results) figurează pe locul 2 la categoria ei si 2 şi la general copii 9-10 ani. Ce să-i faci, ea a ales: dorea mai mult să nu lipsească la MTB. Diana a avut şi ea de luptat cu concurente pe măsura ei care de data aceasta i-au luat-o în faţă, încheind cele 2 ture pe locul 3. De mine, la avansati, nu stiu încă mare lucru, sper să fiu totuşi în top ten. M-a lăsat de izbelişte şi Garminul Forerunner, dar într-un mod deplorabil: după vreo 3 ture mi-a indicat battery low (s-a mai intamplat), s-a oprit din înregistrare … dar acasă nimic, nici măcar acele ture nu mai figurau in history (o premieră negativă). Am rămas tot la batrânul vitezometru care mi-a indicat 9,9km (5 ture) cu 15,75km/h media.

Update: am terminat pe locul 13/39 la avansati cu 36min39sec.

poza Zoltan Szakacs – multumesc
poza Zoltan Szakacs – multumesc
tragatori de elita: eu fac poza, el face poza
La family cu Tudor – multumesc Miki (Clujul Pedaleaza) pentru poza
pe traseul de avansati – multumesc Miki (Clujul Pedaleaza) pentru poza
in fuga sa prind finish-ul la incepatori-intelepti – multumesc Miki (Clujul Pedaleaza) pentru poza

Pozele făcute în ferestrele în care n-am concurat le găsiţi şi pe facebook, şi pe picasa.

Felicitări la toţi cei implicaţi în acest eveniment, de la organizatori la concurenţi şi spectatori.

Nu uitaţi de concursul propus de mine: “cei mai multi km din traseele de maraton de 70km si 30km ai Maratonul Fagetului la MTB”. Am scris despre concurs in postarea precedentă. Eu urmăresc regulat activitatea pe segmente şi momentan pe primul loc este Elisei Miron cu 20,8km, urmat de Gyorgy Szabi cu 19,4km si Coman Andrei cu 5,5km.