Alergare - Cluj - Cluj-Napoca - Faget Tour - Localitati si zone

Semimaraton – alergare – din Faget – Cluj-Napoca

M-am hotarat de pe o zi pe alta sa particip si la un concurs de alergare, desfasurat prin padurile din Faget.

Multumesc pentru poza de la sosire.
Le-am surprins aparatul foto cu viteza mea!

M-au atras mai multe aspecte: traseul prin padure si drumuri de tara, locul de desfasurare aproape de mine, posibilitatea de a ma intalni cu prieteni, vremea care se anunta buna (si, in urma ploilor usoare din ultima vreme,  terenul noroios din jur nu ma imbia la mers pe bicicleta) si … startul la ora 9.30 – trebuia sa ajung la serviciu la ora 14 (asa ca daca nu ajungeam la sosire pana pe la ora 13, trebuia sa abandonez).

Si daca tot particip pentru prima oara la un astfel de concurs (de alergat am mai alergat eu la triatlonuri), m-am inscris la proba de 23km, cea mai lunga, sa pot simti cu adevarat ce inseamna o astfel de intrecere. Au mai fost proba de 6km si, pe aceleasi trasee, probele de MTB, dar nu m-au atras. Daca e pe primul loc alergarea si traseele erau specifice pentru alergare, nu avea rost sa ma inscriu cu bicicleta. Ar fi fost ca-n fabula cu barza si vulpea, cand barza i-a dat vulpii sa manance dintr-un vas cu gat ingust, iar vulpea, in replica, i-a dat berzei sa manance dintr-o farfurie. Din punctul meu de vedere a fost o alegere buna, am si fost la o mica recunoastere de traseu cu o zi inainte (cu bicicleta) si m-am intors dupa vreo 5km – n-aveam chef de spalat o ora la angrenaje.

Le-am spus organizatorilor ca nu-s fan al culorii rosii la panglicile de marcare a traseului, iar la concurs am avut surpriza sa constat ca au fost si panglici albastre si portocalii. Le multumesc si pentru amabilitate.

N-am vazut inca rezultatele si timpii, dar de depasit mai mult am depasit biciclisti pe primii 10km, dovada ca traseul mai ales pe portiunile de urcare era prea dificil pentru un biciclist mediu pregatit. Am ajuns pe locul 6 la categoria mea de varsta (mi-e teama ca din 6 posibili care au terminat), in aproximativ 2h29min. Nu ultimul la general, dovada ca gaina batrana face supa buna. Nu ma asteptam sa termin asa repede, sotiei i-am spus sa ma astepte daca poate (fiind si cu copiii) dupa 3-4 ore, avand in vedere ca nu m-am antrenat pentru alergare. Am alergat o data de proba cam 12km acum 2 luni, in rest tot cu bicicleta. Am pornit destul de greu, pana mi-am gasit un ritm convenabil de respiratie. Intre timp majoritatea competitorilor se departasera, iar diferenta de timp n-am mai refacut-o, dar am reusit s-o limitez fata de cei din mijlocul plutonului cam la cat am pierdut pe primii 5km.

Concluzii: M-am intalnit si am povestit cu prietenii (cativa de la CAR Cluj Universitar), am reusit sa termin cu bine (diploma de participare mi-a luat-o baietelul, ca eu eram deja la lucru). A fost un bun antrenament si pentru probele de bicicleta unde am sanse sa fiu premiant la rubrica impins (eram peste medie si inainte, dar acum cred ca o sa rup tot). Nu-i usor nici cu alergatul, concurentii nu fac pana ca la concursurile de MTB si organizatorii nu au creat conditii de ratacire.

Daca vor mai fi concursuri de gen (nu pe asfalt) in zona, ma voi duce. Sper ca organizatorii de astfel de concursuri sa se grupeze si sa posteze pe un forum comun amanunte despre concursuri, sa ajungem mai usor la informatii, spre binele tuturor. Un bun exemplu este

http://www.ciclism.ro/forums/index.php?/forum/37-competitii-nationale/

(o luati ca informatie, fara interese ascunse).

Pentru mine urmeaza maratonul de MTB de la Targu-Mures si sper ca genunchii mei sa nu sufere prea mult zilele urmatoare. Trebuie sa mai exersez cu alergarea, sa nu pierd ce-am reinvatat acum. Sper sa pot atasa si o poza dupa cateva zile.