Alergare - Cluj - Cluj-Napoca - Localitati si zone - Maratonul International Cluj

"Un pic de timp liber" la Maratonul International Cluj 2012

Update: stire aparuta pe TVR Cluj – multumesc colegilor. Este si un interviu telefonic pe Buna Dimineata Transilvania de marti, le multumesc de asemenea. Pe tema Maratonului International Cluj – in cadrul emisiunii “Transilvania la zi” de pe TVR Cluj – 23 apr 2012 – la subiectul “un stil de viata sanatos”, discutie pe tema maratoanelor de alergare cu ocazia recentului Maraton International Cluj – Un stil de viata sanatos

Dupa ce anul trecut a fost prima data cand am participat la un maraton de alergare – editia I a Maratonului International Cluj, acum m-am gandit sa particip iar. E a treia oara la un maraton de alergare, proba lunga, eu mai mult merg cu bicicleta. Am mai fost la Hercules si atat. “Prietenii stiu de ce” :)!

poza de la Dan Tautan – multumesc!
poza Dan Tautan – apar bannerele la Maraton Apuseni si ProSport
asa viteza aveam la finish ca aparatul setat pe manual a … greu de realizat asa ceva

La editia trecuta de la Cluj am incheiat in 4h23min, luptandu-ma cu durerile de la un picior. Acum am fost mai antrenat si mi-am testat mai mult telescoapele. Chiar m-au tinut, dar s-a simtit faptul ca-s amator si nu prea ma antrenez. M-am chinuit si eu cu programul meu pe ture si am fost intr-o saptamana la alergare la 6 dimineata, apoi o saptamana la 8 seara si tot asa pana … a inceput vremea de MTB.

dupa finish, impreuna cu copiii, care au participat si ei la proba de 2km

In orice caz mi se confirma un fapt: omul e nascut sa uite … amanuntele mai neplacute. Dovada si cu maratonul meu: cam 9 luni au trecut de la Hercules. Cam cat îi trebuie unei femei care dupa ce are un copil zice ca sa nu mai auda de nastere, iar dupa un an… pleosc inca un baby :)!

castigatorul de la maraton – un etiopian – acel etiopian! si de anul trecut; nu va descriu cum alearga, ca sa nu ajung la amanuntele de genul ca m-a depasit cu o tura
un coleg de la Radio Cluj cu baiatul lui – copilul a ocupat locul 2 la competitia de copii – bravo lui!
parca ar fi narcise! – startul la crossul BT – 6km
multi, foarte multi, ma bucur

Ca sa revin, de data aceasta am mers acceptabil: 3h38min. Locul 36 din 97 participanti, cu timpii pe ture cam 50 min primele doua, apoi 57 min si la ultima tura 1h1min48sec. La sfarsit am luptat ca un leu cu numarul 32, ma depasise, l-am ajuns la Arena si l-am depasit ca vantul. Evident, vant nu prea puternic. Daca eram smecher izbuteam. Am accelerat practic de 3 ori – pana l-am ajuns, apoi inca o viteza la depasire, apoi inca una cand am vazut ca se tine dupa mine. Mai bine bagam direct a 3-a si pana se trezea…

Dar, lucrul bun: m-am clasat al treilea la bloggeri! Am castigat un abonament pe 6 luni la Prosport (astept si pozele de la Dan Tautan) si o rama foto Evolio. Super! Nu mi-as fi luat… ca vesnic trebuie ceva sa iau la bicicleta. Frumoasa ideea cu bloggerii, poate data urmatoare se face clasament si pe categorii de varsta ca si la maratoanele de alergare montane.

cu prietenii
multi prieteni la alergare…
toata familia

Acum am aflat ca va fi stire pe TVR Cluj in care apar si eu. Astept cu nerabdare!

Multumesc in mod deosebit tuturor celor care m-au incurajat, felicitari la toti concurentii si la voluntari si organizatori, astept ca spectatorii sa fie mai putini pentru ca… devin participanti.

Am terminat aproape de colegii de la CAR Universitar: Cozmin Ardelean si Csaba Papp, pe cel din urma l-am stimulat eu sa alerge pe ultimii 2 km – cand il ajunsesem.

Sper sa vina voluntari si concurenti multi si la Maratonul Fagetului – de MTB – din data de 29 aprilie, adica peste fix o saptamana. Eu asa vad Clujul, un oras cu oameni fericiti pentru ca sunt sanatosi si pot sa-si lase grijile in weekenduri mergand nu numai la gratare si stand la TV.

tricoul meu de alergare

Am purtat tricoul pe care l-am comandat cu cele 3 pasiuni ale mele reprezentate de cele 3 “cluburi” la care activez, pe langa titulatura de “un pic de timp liber…” au fost asa: Clujul Pedaleaza – organizator si al evenimentului “Maratonul Fagetului” – MTB, CAR Universitar Cluj – organizator al “Maratonui Apuseni” – alergare montana – in iulie si … TVR Cluj – unde am emisiunea cu prietenul meu maestrul FIDE Alin Toma Andreica – “Regi si Pioni”.

Inchei cu bucuria ca la proba de copii au participat si ai mei: Andreea (9 ani) si Tudor (6 ani). Amandoi au alergat extraordinar si au lasat-o in urma pe sotia mea, cu toate ca ea a scurtat traseul ca sa tina pasul.

Sunt cateva poze pe picasa cu prieteni, sosire etc.

One comment on “"Un pic de timp liber" la Maratonul International Cluj 2012

Comments are closed.